Bureau koopgids
Een bureau kopen is nooit een gemakkelijke beslissing, of het nu voor thuis of voor op kantoor is. Er komen veel vragen bij kijken. Waar moet u op letten? Wat zijn voor u de beste afmetingen van een bureau? Welke materialen voor een bureau moet u kiezen? Hoe selecteert u de beste optie uit het brede assortiment dat beschikbaar is? De Viking Bureau koopgids is een checklist die u kan helpen om de juiste beslissing te nemen op basis van wat u nodig heeft. De checklist kan de volgende vragen bevatten:
- In wat voor omgeving gaat u het bureau gebruiken?
- Welke functies van het bureau hebben de voorkeur voor uw situatie?
- Waar wordt het bureau voor gebruikt?
- Meer FAQ's
In wat voor omgeving gaat u het bureau gebruiken?
De omvang van de werkruimte en het soort werkomgeving kunnen van grote invloed zijn op het formaat bureau dat u nodig heeft. Als u met een computer werkt, houd dan rekening met de benodigde bureau-oppervlakte deze vereist. U kunt onze FAQ's raadplegen voor enkele nuttige tips.
Welke functies van het bureau hebben de voorkeur voor uw situatie?
Ergonomie geeft inzicht in hoe een functioneel bureauontwerp vermoeidheid en ongemak vermindert en de productiviteit verhoogt. Over het algemeen kunnen bureaus worden onderverdeeld in de volgende ergonomische categorieën. Bekijk onze FAQ's voor meer informatie over de juiste houding bij een sta- of zitbureau.
In hoogte verstelbare bureaus
In hoogte verstelbare bureaus zijn ideaal voor gemeenschappelijk gebruik en zijn perfect voor flexibele werkplekken. Ze stellen de individuele gebruiker in staat om de hoogte van het bureaublad naar eigen wens in te stellen. Ze zijn ook geschikt voor rolstoelgebruikers en mensen met een lichamelijke beperking. Er zijn twee versies: handmatig bediende bureaus en elektrische volautomatische bureaus. Beide werken geweldig! De handmatig bediende versie is budgetvriendelijker. De elektrische versie maakt het mogelijk om 'standaard' niveaus in te stellen die zijn afgestemd op een specifieke gebruiker. Daarbij kan het bureau worden aangepast met één druk op de knop.
Zit-sta-bureaus staan aan de top als het gaat om ergonomische ontwerpen. Ze werken op dezelfde manier als de in hoogte verstelbare bureaus, maar daarnaast stellen ze een gebruiker in staat om niet alleen te zitten, maar ook te staan en te bewegen tijdens het werk.
Ergonomische bureaus met vaste hoogte
Het meest voorkomende en traditionele type bureau op de markt is het bureau met een vaste hoogte. Om de correcte hoogte van het bureau te kiezen, is er een makkelijk te gebruiken formule: lengte van de persoon *0,4. Deze bureaus kunnen ook ergonomisch zijn dankzij een breed scala aan opties, zoals ingebouwde laden, een toetsenbordplank of monitorarmen, of zelfs gebogen randen voor gemakkelijk bereik of kabelbeheer.
Als u met veel papier werkt, zijn ingebouwde laden of hangmappen een must. Hetzelfde kan gezegd worden van kabelbeheer, een onmisbaar onderdeel voor al wie elektronica, zoals monitors, bekabelde telefoons, printers, op zijn bureau heeft. Kabelbeheer zorgt ervoor dat het bureaublad opgeruimd en vooral veilig in gebruik is. U kunt altijd upgraden om het nog ergonomischer te maken door rolcontainers en monitorarmen toe te voegen.
Bestsellers
Categorieën
FAQ
-
Welke bureaubreedte heeft u nodig?
Een ideaal bureau moet zowel een laptop- als een lees- of schrijfruimte hebben, met daarnaast nog wat ruimte om papieren op te bergen of persoonlijke spullen neer te leggen. Dit komt neer op een optimale breedte van 120 cm. Des te meer monitoren of voorwerpen u op het bureau nodig heeft, des te breder het bureau zou moeten zijn.
-
Hoe beïnvloedt een laptop of pc de keuze van uw bureau?
Of u nu een laptop of een pc gebruikt, u moet rekening houden met extra ruimte op het werkblad. Een toetsenbordplank, een gesloten kast om een PC-toren in op te bergen, kabelbeheer of een lade om uw hoofdtelefoons en ergonomische apparaten in op te bergen zorgen ervoor dat uw bureau opgeruimd blijft en u productief kunt zijn.
-
Welke bureaudiepte heeft u nodig?
De ideale diepte is ongeveer 80 cm. Maar een dieper bureau biedt meer ruimte voor beeldschermen of opbergmogelijkheden.
-
Wat is de juiste houding bij het gebruik van een zit-sta-bureau?
Armen in een hoek van 90 graden. Polsen in neutrale positie. Computermonitor recht voor u en op ooghoogte. Monitor 50-70 cm van uw ogen. Scherm gekanteld in een hoek van 20 graden. Knieën licht gebogen. Verplaats uw gewicht af en toe van het ene been naar het andere. Draag goede schoenen en overweeg het gebruik van een antivermoeidheidsmat.
-
Wat is de juiste zithouding aan een bureau?
Ga aan het uiteinde van een stoel zitten met uw bekken in een neutrale positie en uw billen tegen de rugleuning van de stoel. De heupen horen in de knik van de stoel te gaan. Breng uw oren, schouders en heupen op één lijn om de natuurlijke kromming van uw ruggengraat te behouden. Pas de zithoogte aan zodat uw benen parallel aan de grond staan, uw knieën op gelijke hoogte met uw heupen in een hoek van 90 graden buigen en uw voeten op de vloer rusten. Uw armen buigen in een L-vorm met uw ellebogen langs uw zij. De monitor bevindt zich recht voor uw ogen op een armlengte afstand. Gebruik monitor- of laptopstandaards om de hoogte van het scherm aan te passen.
Gebruik een ergonomische stoel die ontworpen is om uw lichaam te ondersteunen tijdens het zitten. Om de spanning in uw onderrug te verminderen, kunt u kiezen voor een stoel met lendensteun of u kunt een ergonomisch kussen gebruiken.
-
Welke diensten kunnen we aanbieden?
Veel meubelstukken worden geleverd met gratis professionele installatie. Neem voor meer informatie over onze diensten contact op met onze servicedesk.
-
Hoe onderhoud u uw bureau en welk materiaal moet u kiezen?
Bij het kiezen van het materiaal van een bureau krijgt een klant veel verschillende opties aangeboden, zoals hout, namaakhout en metaal. Het materiaal van het bureau heeft niet alleen invloed op de uitstraling van het bureau, maar kan ook veel zeggen over de stevigheid en het gewicht van het bureau. Het materiaal beïnvloedt ook hoe het bureau schoon te houden is.
Een houten bureau gaat lang mee dankzij de hoge kwaliteit en het onderhoudsvriendelijke oppervlak. Stof is niet opvallend aanwezig en voor het oppoetsen kan was worden gebruikt. Namaakhout, zoals MFC, MDF, melamine en spaanplaat biedt veel waar voor uw geld. Het materiaal heeft een laminaatafwerking en kan daarom gemakkelijk worden onderhouden en schoongemaakt door het regelmatig af te stoffen. Ook metalen bureaus moeten regelmatig worden afgestoft. Deze zijn sterk en duurzaam, maar het oppervlak kan gemakkelijk krassen oplopen. Glas is het meest fragiele materiaal en wordt daarom meestal gecombineerd met andere materialen, zoals hout of metaal. Glas is een elegante optie die een werkplek er licht en schoon laat uitzien en aanvoelen.
Hulp nodig?
09.00 - 17.00 u.
08.00 - 18.00 u.